Search
× Search
Možná nevypadají lákavě, ale chutnají božsky
Marie Marková

Možná nevypadají lákavě, ale chutnají božsky

Plody moře buď milujete, nebo se jim velkým obloukem vyhýbáte. Pokud je však ochutnáte, zjistíte, že váš počáteční odpor byl zcela zbytečný. Prozradíme vám, které plody moře jsou kromě ryb, které se v našem jídelníčku vyskytují běžně, chuťově nejlepší.

Krevety

Krevety

Krevety

zdroj: www.bookingthesea.com
Začněme klasikou. Mezi nejoblíbenější mořské plody patří krevety. Vybrat si můžete z mnoha druhů. Ty největší se nazývají garnáti, za nimi hned následují tygří krevety. Nejlepší chuť mají samozřejmě čerstvé. Ty kvalitní poznáte podle toho, že mají lesklou schránku beze skvrn a příjemně voní. Skvěle chutnají se zeleninovým salátem, česnekem a bílým vínem či máslem na křupavém pečivu.Slávky

Slávky

Slávky

Slávky

zdroj: www.bookingthesea.com
Tyto mušle se vyznačují mořskou vůní a jemnou slanou chutí. Jejich maso je pevné, pružné a obsahuje množství vitamínů a bílkovin. Nejčastěji se podávají vařené. Tepelně se upravují zaživa. Slávka by měla být před bodem varu uzavřená. Pokud se však po tepelné úpravě neotevře, nejíme ji, mohla by způsobit trávicí potíže. Výborně chutnají slávky vařené bez lastur na bílém víně s kořenovou zeleninou.

Chobotnice

Chobotnice

Chobotnice

zdroj: www.bookingthesea.com
Skvělou chutí dají chobotnice rychle zapomenout na svůj nevábný vzhled. Nejčastěji se připravují jejich chapadla. Maso je tužší, má výraznou vůni a je výborným zdrojem bílkovin a omega-3-mastných kyselin. Chobotnici můžete vařit, smažit, péct i grilovat.

Kalamáry

Kalamáry

Kalamáry

zdroj: bookingthesea.com
Znáte tradiční kalamárové kroužky? Pokud ne, nemusíte z nich mít strach. Chutnají výborně, a ještě k tomu obsahují veliké množství omega-3-mastných kyselin. Maso těchto hlavonožců je měkké, bílé, s jemně nasládlou chutí. Kroužky kalamárů se mohou smažit nebo plnit a následně péct.

Ďas mořský

Ďas mořský

Ďas mořský

zdroj: www.bookingthesea.com
A na závěr přeci jen přidáme i jednu rybu. Ale ne ledajakou. Ďas mořský není na první pohled zrovna pěkná ryba, ale jeho maso rozhodně patří k mořským delikatesám. Jeho chuť připomíná humra a jeho výhodou je i to, že kromě páteře neobsahuje žádné kosti.

Pokud toužíte po nezapomenutelné dovolené u moře, klikněte na www.bookingthesea.com, kde najdete širokou nabídku lodí nejen v Chorvatsku ale i po celém světě.

 

Článek je komerční prezentací.

 

Vytisknout
831
Na horu